GALLERIES

  Poročni šopek za ženina. Podaljšek poročnega šopka neveste.

  [Cvetna kreatorka Marina o poročnih šopkih za moške]

   

  porocni-sopek-za-zenina

   

  Poročni šopek za ženina? O, ja! Po damače mu rečemo kar napsrni šopek. 

   

  Pa ne mislim na tiste, s sponko pripete vrtnice ali nageljna na srajco. V mislih imam tiste odštekane, pisane ali preproste, skrbno načrtovane naprsnike, ki že sami po sebi izkazujejo povezanost ženina in neveste. 

   

  Pravijo, da je naprsni šopek – poročni šopek za ženina, podaljšek poročnega šopka neveste. Se podpišem. In dodajam, da je naprsni šopek še en element celotne poročne dekoracije. Nič manj pomemben od vsakega drugega aranžmaja na poroki!

   

  Še se zgodi, ko vstopijo bodoči mladoporočenci v moj studio, polni vprašanj o tem ali so naprsni šopki sploh potrebni in zakaj se jih nosi, pa tudi ali naj jih nosi vsa žlahta, vsi povabljeni ali je dovolj samo eden, za ženina torej. 

   

  Marsikatero dilemo o naprsnih šopek boste rešili, če se boste zapodili v branje tega prispevka o naprsnih šopkih, kjer so razkrite vse največje dileme in vprašanja, ki se navezujejo na ta majhen, a tako pomemben del vsake poroke. 

   

  Naprsni šopki za vso žlahto?

   

  Vrnimo se torej h izhodišču ali je naprsnik samo za ženina ali za vse. Iskreno povem, to je vprašanje, ki ni prav nič odvisno od mene, zato tudi nikoli ne odgovarjam nanj. Pa če zamerite ali ne. Tako je. To je stvar osebne odločitve. Lahko vam le rečem, vse je prav in nič narobe. 

   

  Jaz vama lahko svetujem o izgledu naprsnega šopka, pa o ceni, lahko kakšno rečemo tudi o zgodovini. Ampak, komu pa ga bosta pritrdila na srajco na vajini poroki – no, to je pa vajina stvar. 

   

  Naprsnik – poročni šopek v mali različici

   

  Kreacija teh majhnih šopkov je nadvse zabavna. Sploh, ko je celotna poroka opremljena v bolj divjem dekorativnem stilu. Ko so linije asimetrične, cvetje živo in, ko domišljija lahko krene svojo pot. 

   

  Naprsne šopke je potrebno pogledati od blizu.

   

  Ker se v njih skriva prava sestavljanka.

   

  Medtem, ko je poročni šopek neveste razkošen in velik in so tudi majhni detajli vidni s prostim očesom, se pri naprsnih šopkih rado zgodi, da šele, ko ga ugledate od blizu vidie, kaj vse se skriva v njem! Seveda z razlogom – vse v pomanjšani različici mora še vedno bii na svojem mestu in hkrati izražati svojo veličino.

  PREV. ITEM NEXT ITEM