GALLERIES

  Moje ime je Aron. Imam ovratnico iz cvetja.

   [Zgodba o pasjem prijatelju Aronu, ki je pazljivo oprazoval poroko svojih lastnikov.]

   

  cvetje-aron

   

   

  Ime mi je Aron. Rad mam cvetje. 

   

  Hov! Aron je moje ime. In to velik dan za moja lastnika! Poročila se bosta. Kako sem navdušen. Kar cel dan bi prelajal od navdušenja in vsem povedal, kako pomemben dan je to za našo družino. Dolgo smo se pripravljali na ta velik dan. Mislite, da nisem imel nič s tem? O, pa sem!

   

  Zvesto sem več kot leto dni sledil skoraj vsakemu koraku, ki sta ga moja lastnika opravila na poti do današnjega, poročnega dne. Skupaj z njima sem listal poročne revije, izbiral poročne lokacije, opazoval kako se nastajala poročna vabila, se veselil skupaj s poročnima pričama. Za nami je res lepo leto. Hiša je na trenutke kar malce poplesavala od sreče.

   

  Skupaj smo izbrali poročno lokacijo in cvetje za poroko. 

   

  Največ časa sta moja lastnika posvetila izbiri poročne lokacije. Res sta se skrbno lotila tega raziskovanja. Včasih sem ob njunem razmišljanju kar malce zadremal, a vedno, ko sem levo oko odrl in privzdignil uhelj, sem utegnel slišati, da je njuna največja želja poroka na prostem. Pokimal sem jima, ko sta nizala argumente, zakaj je poroka zunaj pod milim nebom odlična izbira. Seveda, je bil eden izmed razlogov, ki sta mi ga večkrat povedala tudi: “Aron, najina poroka bo na prostem. Tudi zato, da boš ti lahko z nama.”  

   

  Veliko je bilo govora tudi o poročni dekoraciji. O tem, kako bo postavljen poročni prostor. Kakšna bo celotna dekoracija. Kje bo poročni obok. Kje bo miza, stoli. Kako bodo okrašeni. Dolgo sta izbirala, katero bo tisto glavno, primarno cvetje na poroki, ki bo povezalo celoten koncept poroke. Zato je bilo pomembno oblikovati načrt cvetlične dekoracije.

   

  Cvetje, ki ga moja lastnika obožujeta in, ki sta ga izbrala tudi za svojo poroko je malce ekstotično. Ne da se ga dobiti ravno v vsaki cvetličarni. Tudi zato se je načrtovanje cvetlične dekoracije poroke začelo kar zgodaj. No, nisem ravno specialist za cvetje, zato vam težko povem, kaj točno sta izbirala. Ampak, povem pa vam, bilo je res lepo! Barve so bile žive, kombinacija barv pa zeleno rdeča. 

   

  In kaj je bilo izmed vsega najlepše? Tudi jaz sem dobil svojo ovratnico iz cvetja. Kako sem bil srečen, da nista pozabila name, kjub temu, da sta imela dovolj skrbi z organizacijo poroke. 

   

  Njuna poroka je bila sanjska. Nisem jima delal skrbi. Bil sem miren in ponosen nanju. Opazoval sem, kako si izkazujeta ljubezen in nadvse srečen, ker sem lahko del njunega življenja. Njune skupnosti. Videl sem, kako sta opazovala, kje sem, da jima nisem slučajno kam pobegnil. Ja, priznam, včasih me vodi nos in manj razum. 

   

  Aron, z ovratnico iz cvetja. 

   

  Bil sem tam. Del njune poroke. Jaz, Aron, z ovratnico iz cvetja. 

   

  Lepo je, da smo lahko tudi pasji in vsi ostali ljubljenčki del poročnih slavij. Res smo srečni, ko nam lastniki izkažejo takšno spoštovanje. To govorim iz izkušenj. Namreč, tudi moji pasji prijatelji so podobnega mnenja. Vsi bi radi imeli cvetje v laseh. To je res poseben občutek.

  PREV. ITEM porocni-sopek NEXT ITEM porocna-torta