GALLERIES

  Tako se je začelo: Evkaliptus v poročnem šopku.

   [Evkaliptus povsod. Na terasi. v Sobi. Pod tušem, Pa tudi v poročnem šopku.]

   

  evkaliptus

   

  Obstaja kar nekaj ljudi, ki se jim je z evkaliptusom spremenilo življenje! Na boljše, se razume. Kako tudi ne, saj svet govori samo še o pozitivnih vplivih evkaliptusa na človeško telo in psiho. Če ne drugače, pač verjamemo v dejstva. In če nič drugega: evkaliptus res diši več kot omamno. 

   

  Sama sem se z evkaliptusom prvič srečala, ko sem nabirala ideje za svoj poročni šopek. Bolj kot nad pisanimi cvetovi, me že od nekdaj privlači zelenje. In želela sem si, da bi bila celotna poročna dekoracija, s šopkom na čelu, bolj zelena kot karkoli drugaga. 

   

  Dekoracija poroke v zelenem.

   

  Tako smo iskali zanimive rešitve in predloge. Kako kombinirati različno zeleno rastlinstvo – tako po oblikah kot tudi po odtenkih zelene, da dekoracija ne bi bila preveč monotona in da v njej ne bi pogrešali živopisanih cvetlic. Pa ni bilo težko. 

   

  Kombinirali smo z eksotiko, mediteranom in zakladi slovenskih travnikov. 

   

  Ja, prav slovenski travniki so se izkazali za nadvse plodni in pestri, ko smo iskali raznolikost. Pa naj še kdo reče, da je doma težko najti kar iščeš! Narobe, prav z lahkoto lahko tudi z rastlinami iz naših krajev zamenjamo kakšne, ki jih pri nas težko dobiš. Pa še bolj domače izgleda. 

   

  Glavni akter poročne dekoracije je bil evkaliptus. 

   

  No, vendar pa smo za glavni element poroke uporabili liste evkaliptusa. Ker so ti sami po sebi v različno zeleno-modrih odtenik, je že ta naredil svojo zgodbo. Družbo mu je delala oljka, pa že omenjene trave s slovenskih travnikov. In, nekaj cvetja smo seveda dodali – to so bile ranunkule. 

   

  Poročni šopek je izgledal famozno, tako kot seveda tudi celotna dekoracija poroke. Bila je umirjena. Preprosta in ljubka. In to je to, kar sem si želela.

   

  Kot rečeno, to je bil moj prvi stik z evkaliptusom. 

   

  Zgodba ljubezni do evkaliptusa.

   

  Takrat se je vse začelo. Nadaljuje pa še danes. Ta vez med nama je res močna. In zdaj je evkaliptus zasedel kar nekaj kotičkov naše hiše. Verjetno ni potrebno posebej omenjati, da imamo v stanovanju kar nekaj zelenih lončnic evkaliptusa. In, ne ni težko ugibati, da sem si ga nabavila tudi za v pisarno. 

   

  Tudi na naši terasi je doma. Razmišljam tudi, da bi kakšnega posadila na vrt. … Mogoče letos! 

   

  In, ja seveda. Vejice evkaliptusa boste videli tudi v naši kopalnici in v kakšnem šopku. Tako pač je. Ko te prime, te ne mine! 

  PREV. ITEM